Idealan poklon.Što je zajedničko Trieru, Wiesbadenu, Münsteru i Lüneburgu? Osim povijesnog gradskog središta, znamenitosti koje su poznate izvan granica regije i dugogodišnje tradicije važnih trgovačkih gradova, zajednički im je još jedan važan aspekt: ovi su gradovi domovi izvrsnih trgovaca metalnim posuđem, koji su izgradili svoju izvanrednu reputaciju dugi niz godina zahvaljujući svom opsežnom izboru i prvorazrednoj stručnosti.
Upregnuli smo njihovo desetljeće iskustva, izvrsno znanje i fino poštovanje svakodnevnog osjećaja za zahtjeve i potrebe kuharskih i kuhinjskih entuzijasta u našem razvoju proizvoda Boker Core serije, u kombinaciji s našim gotovo 150 godina iskustva kao Solingen Knife Manufactory . Rezultat je proizvod s dinamičnim linijama, izvrsnom upravljivošću i sposobnošću rezanja koja oduzima dah koji je zaslužio ocjenu kvalitete "preporučuju vodeći trgovci na malo".
Čvrsta oštrica izrađena od legure krom-molibden-vanadij (X50CrMoV15), savršeno prilagođena za izradu vrhunskih kuhinjskih noževa, ručno je kovana u Solingen majstorstvu, strukturno optimizirana i zatim kaljena na 58 HRC. Kako bismo oštrici dali duži radni vijek i još finiji rez, naše tradicionalno ručno brušenje je visoko polirano.
Kovani jastučić osigurava sigurno držanje i štiti korisnika od mogućih ozljeda u slučaju klizanja. Posebna dizajnerska značajka svih noževa u ovoj seriji je blago zaobljeni hrbat. To čini nož lakim i ugodnim za rukovanje u bilo kojem položaju i sprječava neugodan pritisak na šaku - čak i ako se vrši snažan pritisak na kralježnicu, na primjer, dok izvodite udarac kamenom.
Praktične i savršeno proporcionalne ručke izrađene od sintetike upotpunjuju cjelokupnu sliku. Noževi su vrlo otporni na vlagu i mogu se bez oklijevanja koristiti iu profesionalnim restoranima. Posebno u kuhinji, higijena mora u svakom trenutku zadovoljavati najviše standarde.
Opremljen Boker Knife Block Gusto s četiri noža serije Boker Core Professional i klasičnim čelikom za oštrenje: nožem za guljenje, malim kuharskim nožem, kuharskim nožem i nožem za kruh.